YL SM-noviisien valintakilpailu 29.-30.9.2018

1.10.2018

Järvenpäässä luistellussa SM–noviisien valintakisassa oli tyttöjen sarja jaettu vanhempiin 2003-2004 syntyneisiin ja nuorempiin eli 2005 ja myöhemmin syntyneisiin.

Nuorempien tyttöjen lyhytohjelmakisa aloitti pitkän kisarupeaman lauantaiaamuna ja tässä sarjassa nähtiinkin todella paljon kaksoisakseleita ja jopa pari ohjelmaa, joissa sekä yhdistelmässä että soolohyppynä oli kolmoishyppy.

Vanhempien sarjan lyhytohjelmissa oli vähemmän onnistuneita kaksoisakseleita. Jane Koskela teki hyvän kaksoisakseli yrityksen, vajaan, mutta hyvä ilmalentoasento ja vauhti oli positiivista. Vasta valmistunut kilpailuohjelma sai ensikasteen ja vaikka korjattavaakin jäi, niin ohjelma oli vauhdikas ja rakenne kohdillaan.

Nuoremman sarjan tyttöjen vapaaohjelmassa nähtiin yli kymmenellä tytöllä onnistuneet kaksoisakselit ja n. puolenkymmentä onnistunutta kolmoishyppyä, mutta yrityksiä sitäkin enemmän. Tässä ryhmässä Eveliina Alaranta onnistui vapaaohjelmassaan ja sai Bonuspisteet yhdestä puhtaasta kaksoisakselista.

Vastaavasti vanhempien sarjassa vapaaohjelmassa onnistuneita kaksoisakseleita oli noin puolisenkymmentä ja yksi kolmoishyppy.

Luistelutaidon(SS) ja ohjelmien koreografioiden osalta voinee todeta että molemmissa ryhmissä parhaat tytöt saivat  n 4.00 – 4.87 ja (Composition ).Tähän joukkoon kuului myös Eveliina.

Berit Kaijomaa

Kilpailusivut

Tulokset