ML SM-senioreiden, SM-junioreiden ja SM-noviisien 1. valintakilpailu

30.10.2018

Tema Estreija, kuva: Antti Lehto
Tema Estreija, kuva: Antti Lehto

Muodostelmaluistelun SM-juniorijoukkueet ja SM-noviisijoukkueet avasivat viikonloppuna kisakauden Espoon Metro Areenalla, jonka palkintona junioreille häämöttää paitsi Suomen mestaruusmitalit myös MM-kilpailut Neuchatelissa Sveitsissä. SM-juniorisarjaan osallistuu 12 joukkuetta ja SM-noviisisarjassa kilpaillaan kahdessa lohkossa, joista molemmissa on 9 joukkuetta.

Valmentajat kuin yleisökin saivat iloita uusista sääntöuudistuksista, joiden luovat elementit ovat antaneet mahdollisuuden mielikuvituksen lennolle. Kisassa nähtiin uusia ja ainutlaatuisia ratkaisuja. Lajissa pääsee tällä kaudella ihastelemaan, erittäin näyttäviä ja haastavia suorituksia. 

Lahden Taitoluistelijoiden SM-juniorijoukkue Team Estreijan lyhytohjelmakisa lauantaina, oli jännityksen täyteinen, kun joukkue astui ensi kertaa muutaman vuoden tauon jälkeen SM-jäälle. Joukkue kuitenkin piti pään kylmänä ja luisteli hienosti oman tasoisensa lyhytohjelman. Vaikeita vaadittuja elementtejä sisältävä lyhytohjelma, on tällä kaudella todella haastava. Harjoittelu kohti parempaa teknistä varmuutta jatkuu. Avauskisapäivän suoritus oli joukkueelta upea osoitus tahdosta ja luottamuksesta toisiinsa, iloitsi päävalmentaja Hanna Luostarinen.

 

Sunnuntain vapaaohjelma oli Estreijalta varma ja vauhdikas suoritus. Joukkue luisteli itsevarmasti ja ehjä suoritus toi hienot pisteet 105.31 sijoitus 10./12. Sijoitus oli tavoitteita korkeampi. Entistä vahvempina jatketaan harjoittelua! Valmennus on todella ylpeä ahkerista ja motivoituneista urheilijoista, jotka tekevät tosissaan töitä yhteisten tavoitteiden eteen.

 

Team Soleil avasi kisakauden niin ikään luistellen ehjän kokonaisuuden, todella pirteän ohjelman, kehuu Luostarinen joukkuettaan. Tekniset elementit osuivat hienosti kohdilleen ja pisteet hyvät sen johdosta 48,61 sijoitus 5./9. Tuloksesta joukkue sai lisää intoa kohti seuraavaa kisaa. Harjoittelu kohti SM-kisapaikkaa jatkuu.

 

Valokuva: Antti Lehto

 

Kaikki tulokset http://juhani.exdecfinland.org/~hsk/20181027-28_MLSMSVMK1/index.htm

 

Lisätietoja:

Hanna Luostarinen 045 899 2928, muodostelmaluistelun päävalmentaja

Virpi Hurri 040 756 7776, muodostelmaluistelujaoston puheenjohtaja

 

- Muodostelmaluistelua ja yksinluistelua seuraavan kerran Lahdessa Isku Areenalla 24.-25.11.2018

- Varsinaista urheilun juhlaa voi kokea Urheilukeskuksessa 9.-10.2.2019, kun muodostelmaluistelun kansallisten sarjojen kilpailu sekä SM-juniorisarjan MM-valintakilpailu, kilpaillaan Isku Areenalla ja Salpausselän kisat Urheilukeskuksen stadionilla.