YL/ML kansallisten sarjojen L3 1LK 24.-25.11.2018 Lahti

27.11.2018

Juniorti: Sara Tuominen 5. ja Emma Veijalainen 1.
Juniorti: Sara Tuominen 5. ja Emma Veijalainen 1.
Minorijoukkue Team El Mar
Minorijoukkue Team El Mar
Tulokasjoukkue Team El Rio
Tulokasjoukkue Team El Rio

Emma Veijalaiselle kultaa

Viikonloppuna käytiin Lahden Isku Areenalla yksinluistelun ja muodostelmaluistelun kansallisten sarjojen lohkon 3 ensimmäinen valintakilpailu. Kilpailu oli ensimäisiä laatuaan, jossa yksinluistelijat ja muodostelmaluistelijat kilpailevat samassa kilpailussa. Lahtelaisedustusta nähtiin niin ikään yksinluistelun kuin muodostelman puolella. Mukana kilpailemassa oli seuramme 7 juniorisarjan yksinluistelijaa sekä kaksi muodostelmajoukkuetta: tulokasjoukkue Team El Rio ja minorijoukkue Team El Mar. 

Vaikka pisteiden valossa ei kaikilla näkynyt parannusta ensimmäiseen ns. pistekisaan niin kokonaisuudessaan ollaan tyytyväisiä tyttöjen kanssa. Kotikisafiiliksen ja tunnelman kokemisesta oli osalla ehtinyt vierähtää jo useampi vuosi, joten oli hienoa, että tytöt saivat kilpailla kotona Isku Areenalla. Osalle saattoi tulla jopa yllätyksenä kotikisajännitys, jonka vuoksi tämä oli myös tärkeä kilpailu. Edelleen olemme panostaneet esittämisvarmuuteen teknisen varmuuden ohella ja siihen on saatu mielestäni kohennusta hienosti pikkuhiljaa. Jokaisen juniorin kanssa saimme pieniä henkilökohtaisia tavoitteita saavutettua ja jatkamme harjoittelua kohti seuraavia valintakilpailuja. Emma jatkaa edelleen tämänkin kilpailun jälkeen junioreiden ranking-listan kärjessä, myös Sara ja Rosa ovat edelleen hyvissä asemissa loppukilpailupaikkoja ajatellen. Pienet pisteet esimerkiksi piruettien tasoista tulevat ratkaisemaan kulta -ja hopeafinaaliin menijät, minne jokaisella on tavoite päästä, kertoi yksinluistelun päävalmentaja Reetta Romppanen kilpailu jälkeen.

Rio luisteli tulokkaiden uudessa elementtitapahtumassa kolme erillistä ohjelman elementtiä, suoriutuen niistä hienosti ja keräten paljon kannustusta kotiyleisöltä. Joukkue sai tapahtumasta pisteiden sijasta kirjallista tuomaripalautetta, jonka avulla Rio jatkaa harjoittelua kohti kauden tulevia koitoksia. 

El Marin jännittävä ja todella kovatasoisessa lohkossa luisteltu kisakauden avaus sujui vauhdikkaasti joukkueen omalle tasolle. Siistit elementit keräsivät hyviä pisteitä ja kokemusta kertyi seuraavia kisoja varten. Erityisesti musiikkiin luistelun ja esiintymisen parantamiseen keskitymme harjoittelussa seuraavaksi, kertoi muodostelmaluistelun päävalmentaja Hanna Luostarinen kilpailun jälkeen. 

Seuraava kotikilpailu järjestetään Isku Areenalla helmikuussa 9.-10.2.2019, jolloin vuorossa on muodostelmaluistelun kansallisten sarjojen Lohkon 5 2.lohkokilpailu sarjat: Masters, Aikuiset ja Seniorit sekä Lohkon 6 3.valintakilpailu SM-junioreille (STLL kutsuu kilpailuun 5 SM-juniorijoukkuetta).

 

Juniorit (29 osallistujaa):

1. Emma Veijalainen, LTL 102,59

2. Mira Maniskkaniemi, TTK 95,34

3. Alisa Hakola, TTK 93,62

----

5. Sara Tuominen, LTL 91,27

7. Rosa Nikkilä, LTL 90,62

11. Josefiina Lehtonen, LTL 85,08

12. Jenni Simpanen, LTL 83,53

17. Amanda Sydänlammi, LTL 78,56

27. Sani Elkala, LTL 62,10

 

Minorit (10 joukkuetta)

1. MiniMints, HTK 81,75

2. Sunlights, HL 80,50

3. Team Sympatique, HSK 79,00

---

9. Team El Mar, LTL 62,75

 

Kilpailusivut

Tulokset