Lehdistötiedote 3.4.2019

3.4.2019

SM-juniori Tilda Liukkonen
SM-juniori Tilda Liukkonen
SM-noviisi Eveliina Alaranta
SM-noviisi Eveliina Alaranta
SM-juniorijoukkue Team Estreija
SM-juniorijoukkue Team Estreija

LEHDISTÖTIEDOTE julkaisuvapaa 3.4.2019 heti

Lahden Taitoluistelijoiden kilpailukausi oli tavoitteiden täyttämä

LTL:n yksinluistelun puolella kilpailtiin ahkerasti ja menestyneesti kuluneella kaudella. Kaikista SM -ja kansallisista sarjoista, joissa LTL edusti, luistelijat saavuttivat loppukilpailu/SM-paikan.
Myös kuluneella kaudella kuin edelliselläkin LTL:lla on ollut kaksi SM-junioritason luistelijaa, joista Tilda Liukkonen saavutti paikan junioreiden SM-kilpailuissa. Lisäksi Eveliina Alaranta luisteli paikan SM-noviisien SM-kilpailuissa. Molemmat kuuluvat liiton valmennusryhmiin ja edustivat myös ISU:n alaisissa kilpailuissa.

Kansallisten juniorit olivat tällä kaudella Emma Veijalaisen johdolla hienossa vedossa. Emma johti ranking-tilastoa läpi kauden ja päätti kuluneena viikonloppuna sairasteluiden jäljiltä kilpailun joka tapauksessa hienosti viidenteen sijaan. Myös lajin jatkuvaan muuttuvaan ikärakenteeseen viitaten on ollut hienoa, että LTL:lla on ollut kuitenkin tällä kaudella seitsemän juniori-ikäistä luistelijaa. Nuoremmissa luistelijoissa on tullut niin ikään menestystä ja nuoret ovat lunastaneet sankoin joukoin paikkoja omiin loppukilpailuihinsa.

Yksinluistelun päävalmentaja Reetta Romppanen korostaa lisäksi että: ”uutta taitoluistelu sukupolvea on kasvamassa Lahdessa ja jatkamme edelleen yksinluistelun puolella vahvasti kilpailuorientoitunutta toimintaa. Tavoitteemme on jatkaa pitkäkantoista luistelu-uraa erityisesti SM-puolella kuin toki kansallisessa puolella. Kuluneena kolmena vuotena samana pysynyt ydinvalmennustiimi on mahdollistanut vakaan taitopohjan tuottamisen ja odotamme innolla, miltä tilanne näyttää muutaman vuoden päästä.”

LTL:n muodostelman kausi lähti vahvasti liikkeelle, kun motivoituneista luistelijoista muodostui kaksi SM-sarjan joukkuetta, ensi kertaa Lahdessa sitten kauden 2013-2014 jälkeen. Samalla myös nuorempien joukkueiden luistelijatilanne vahvistui ja muodostelma aloitti kauden entistä useamman nuoren innokkaan muodostelmaluistelijan kanssa. 

SM-juniorisarjan taso on Suomessa maailman huippua, ja Team Estreijan jännittävä paluu sarjan kilpajäille sujui upeasti. Joukkueen ahkera harjoittelu, sitoutuminen ja yhdessä tekemisen ilo näkyi kilpailuissa, ja siivitti joukkueen onnistuneisiin ohjelmiin kauden aikana. Debyytti uudella sarjatasolla sujui yli odotusten, ja kauden aikana kasvoi sekä tekninen osaaminen että esiintymistaidot. Seuran SM-tason osaamista vahvisti noviisisarjassa kilpaileva Team Soleil, jonka positiivinen ja vauhdikas ote luisteluun toi kauden aikana useaan kertaan parannetut ennätypisteet sekä hienon 10. sijan SM-kilpailuissa. 

Kansallisen sarjan joukkueet jatkoivat vahvaa työtä aikuiset ja seniorit sarjoissa. Team Sirius on kausi toisensa jälkeen lunastanut paikkansa aikuissarjan loppukilpailuun, jonka paikoista käydään tiukkaa kamppailua, ja niin joukkue teki tälläkin kaudella. Kansalliset seniorit Team la Fiesta ovat rohkealla ja vahvalla esiintymisellään viihdyttäneet kisakatsomoa tälläkin kaudella! 

Minorit Team el Mar ja tulokkaat Team el Rio ovat sarjoissaan nostaneet tasoa kauden ajan, ja pirteät esiintymiset ovat saaneet runsaasti kehuja. Luistelijoiden into on näkynyt taitotason nousussa ja työtä perusluistelun vahvistamiseksi jatketaan tulevalle kaudelle entistä vahvemmalta pohjalta. 

Muodostelman päävalmentaja Hanna Luostarinen toteaa, että: ”Kaikkiaan määrätietoisen ja positiivisen valmennustiimin johdolla muodostelmajoukkueillamme on erittäin nousujohteinen kausi takana. Odotamme innolla tulevan kauden haasteita ja yhdessä tekemisen voimalla jatkamme harjoittelua!”

Harrasteluistelussa LTL on tarjonnut vuosia harrastamismahdollisuutta niin lapsille kuin aikuisillekin, näissä ryhmissä joka vuosi uusia harrastajia ja niistä edetään hyvin ohjatusti eri joukkueisiin ja ryhmiin taitojen karttuessa. LTL:lla on luistelukoulu- ryhmät alle kouluikäisille ja kouluikäisille Sol Areenalla ja Pajulahdessa. Uusi ryhmä on tällä kaudella perustettu aikuisille Hollolaan ja nuorille Taitoluistelukoulu keväällä Vääksyyn

 

Lahden Taitoluistelijat sai Opetus- ja Kulttuuriministeriön seuratukea 15000 hankkeelleen: ”Luistellen jää tutuksi”

Harrasteryhmien kehityspäällikkö ja hankkeen koordinaattori Katrin Lehtinen kertoo näin:” Hankkeen myötä olemme pystyneet laajentamaan toimintaamme ja uusia ryhmiä on perustettu; Liikuntakerho, perhe, soveltava ja matalankynnyksen toiminta torin jäällä. Ollemme kiitollisia Lahti Energialle torin luistelukoulun/jään mahdollistamisesta.

Ilahduttavaa on ollut nähdä Soveltavan ryhmän toimintaa seurassamme. Soveltavalla luistelulla tarkoitetaan sellaisten henkilöiden liikuntaa, joilla on vamman, sairauden tai muun toimintakyvyn heikentymisen tai sosiaalisen tilanteen vuoksi vaikea osallistua yleisesti tarjolla olevaan liikuntaan ja joiden liikunta vaatii soveltamista ja erityisosaamista. Olemme iloisia kaikkien ryhmien perustamisen onnistumisesta ja aiomme jatkaa näiden ryhmien toimintaa.

Kausi huipentuu 7.4.2019 esitettävään jääshow Maija Poppaseen, jossa kaikki seuran luistelijat pääsevät esiintymään, yleisönäytökset ovat sunnuntaina mutta maanantaina Lahden taitoluistelijat tarjoaa Lahden päiväkodeille ja koululaisille ilmaisnäytöksen, johon on ilmoittautunut huimat 1600 katsojaa! Näin luistelijat saavat todella upean ja innostuneen yleisön, on ilahduttavaa nähdä kuinka hipihiljaa ja myötäeläen pienet katsojat seuraavat näytöstä, toteaa seurajohtaja Miia Simpanen.

 

Lisätietoja: Miia Simpanen 0447866848, Reetta Romppanen 040 506 3397, Hanna Luostarinen 045 899 2928, Katrin Lehtinen 040 7092383

Kuvat: Janne Kousa