Team Estreijalle SM-kisapaikka kiitellyistä kotikisoista

10.12.2019

Team Estreija, kuva Ari Lehtola
Team Estreija, kuva Ari Lehtola
Team Soleil, kuva Ari Lehtola
Team Soleil, kuva Ari Lehtola


Mediatiedote 9.11.2019

Team Estreija pystyi molempina päivinä luistelemaan tasokkaat ohjelmat. Vaikka kotiyleisön edessä luistelu toi omanlaista jännitystä kisaan, niin joukkue pystyi kääntämään sen vahvuudeksi ja luistelemaan vahvat ja oman tasoiset ohjelmat. Olemme erittäin tyytyväisiä joukkueen kehitykseen ja pisteisiin, sekä niiden tuomaan 10. sijaan ja SM-kilpailupaikkaan, iloitsee valmentaja Jenni Metzner. Seuraava koitos Team Esrtreijalla on kilpailla Suomen Taitoluisteluliiton nimemänä joukkueena Isossa Britanniassa, The Britannia Cup, Nottingham 11.1. – 12.1. 2020.

Team Soleil luisteli lauantaina oman tasoisen siistin ohjelman, mutta erittäin kovatasoisessa kilpailussa, pisteet eivät riittäneet SM-kilpailupaikkaan. Kova treenaaminen jatkuu kuitenkin kohti Kroatian Zagreb Snowflakes Trophya 17.1. – 19.1. 2020 sekä SM-noviisien hopeafinaalia.

 

Kisajärjestelyjä kiiteltiin

Muodostelmaluistelun SM 2 valintakilpailut sujuivat järjestelyjen osalta Lahdessa hienosti. Lahden Isku Areenalla kilpaili 34 joukkuetta, joissa oli 766 luistelijaa ja joukkueenjohto + huolto 217, eli yhteensä 983 joukkueen edustajaa.

Yleisötavoite rikottiin hienosti. Tavoite oli 1000 katsojaa viikonlopulle, mutta halliin saapuikin reilu 1500 kannustajaa, myhäilivät tyytyväiset kilpailunjohtajat Virpi Hurri ja Miia Karppinen.

Järjestelyt saivat kiitosta, niin luisteliljoilta kuin valmennukselta ja yleisöltä. Järjestelyorganisaatio sai positiivista palautetta iloisesta ilmeestä, palvelualttiudesta sekä aikaansaavasta ja tarvittaessa ripeästä toiminnasta. Tämä palaute lämmittää niin kilpailunjohtajien, kuin muunkin seurajohdon mieltä. 

Tämän tason kilpailujärjestäminen vaatii jo kisaturnausta kestävyysurheilun tapaan. Suunnittelu aloitettiin huhtikuussa, kun kisat Lahteen saatiin ja siitä lähtien on oman palkkatyön ohessa kisoja tehty rakkaudesta ja harrastuksesta lajiin useamman vastuuvetäjän avustuksella. Lapsethan tähänkin lajiin ovat mukanaan vetäneet, naurahtavat kilpailunjohtajat. Aikaahan tämä vie, mutta paljon se on tosin matkan varrella antanutkin.

Talkoissa mukana olleista, osa paahtoi kahtena päivänä jopa 15 tuntisia päiviä, niin siinä jo olisi voinut väsymyksen myötä hymy olla koetuksella. Mutta ei, palvelualttiutta ja organisointikykyä löytyi silti. Talkoolaisia oli yhteensä n. 150 / päivä. Kisatalkoo oli koko seuran yhteisponnistus ja siihen tarvittiin henkilöitä sekä seuran muodostelman että yksinluistelun puolelta. Lajien välinen yhteistyö toimi hienosti kertoivat seuran puheenjohtaja Leea Rauske-Kuoppala ja seurajohtaja Miia Simpanen. Talkoolaisista pääosan muodosti luistelijoiden vanhemmat sekä myös muut seuran luistelijat. Mukana oli myös entisiä luistelijota sekä muutama muuten vain lajista iinnostunut. Talkoolaisia saatiin avuksi myös seuroja ylitävällä yhteistyöllä. Apuun pyydettäessä tuli esim. lääkintähenkilöstöä Helsingin Luistelijoiden riveistä.

Isku Areenan olosuhteita kehuttiin ja halli koettiin kompaktiksi olosuhteiltaan. Jäätä kehuttiin hyväksi, mikä ei tietysti ole ihme, onhan Isku Areenan jää mm. liigajäiden vertailussa nimetty Suomen parhaaksi keväällä 2019.

Yhteistyö toimi hyvin eri tahojen kanssa mm. Pelicans, Lahden Jäähalliyhtiö ja Liikuntatoimi.

Jälleen se todettiin. Lahti on hyvä urheilutapahtumien kaupunki ja täällä on tekemisen meininki. Lahtelainen asenne on kohdallaan. #lahtelaistaasennetta

 

Lisätietoja:

valmentaja Jenni Metzner 040 553 7875

kilpailunjohtaja Virpi Hurri 040 756 7776

 

Lahden Taitoluistelijat ry

Muodostelmaluistelun SM 2. valintakilpailut 7.-8.12.2019

#lahtelaistaasennetta