Lahden Taitoluistelijoiden tiedote koronaviruksesta, päivitetty 13.3.2020

13.3.2020


päivitetty klo 12.00

13.3.2020 klo 12.00

Tämän päivän kaikki harjoitukset on peruttu. Seuraamme tilannetta ja tiedotamme lisää mahdollisimman pian.

 


13.3.2020 klo 9.00

Lahden Taitoluistelijoiden johtokunta tekee päätöksen ja tiedottaa seuran toimintojen osalta tänään (13.3.) iltapäivällä. Asiasta tiedotetaan seuran nettisivulla ja sähköpostilla jäsenistölle.

Tämän päivän jääharjoitukset pidetään normaalisti keskittyen yksilötaitoihin. Oheiset tältä päivältä on peruttu. Muistetaan käsihygienia ja harjoituksiin ei tulla, jos on flunssanoireita. Osallistuminen harjoituksiin on omaehtoista.

 


12.3.2020

Lahden Taitoluistelijoiden ohjeistus 12.3.2020

Lahden Taitoluistelijat seuraa aktiivisesti koronavirustilanteen etenemistä viranomaisten, Taitoluisteluliiton ja Olympiakomitean tiedotteista.

Seuran harjoitukset pidetään toistaiseksi normaalisti ja seura tiedottaa, jos jotain muutoksia toimintaamme tehdään. Suosittelemme noudattamaan viranomaisten yleisiä suosituksia ja ohjeita.

Hallitus linjannut siten, että kaikki yli 500 hengen yleisötapahtumat perutaan toukokuun loppuun saakka Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suosituksesta. SEURAAMME TILANNETTA JA TIEDOTAMME MYÖHEMMIN KEVÄTNÄYTÖKSESTÄ!

Seuran ohjeistus/suositus:

 • HARJOITUKSIIN TULLAAN VAIN TERVEENÄ! Harjoituksiin/seuran tapahtumiin EI SAA osallistua, jos on edes lieviä flunssanoireita.
 • Jos lapsesi kuuluu riskiryhmää, käyttäkää harkintaa harjoituksiin osallistumisessa.
 • Pese käsiä vedellä ja saippualla ainakin 20 sekunnin ajan. Kädet kannattaa pestä erityisesti, kun tulet ulkoa sisään, aina wc-käynnin jälkeen tai kun olet niistänyt, yskinyt tai aivastanut.
 • Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta.
 • Yski ja aivasta hihaan.
 • Käytä vain omaa juomapulloa.
 • Mikäli luistelija on lähiaikoina ollut epidemia-alueiksi määritellyillä alueilla, kannattaa joukkueen/seuran tapahtumiin osallistumista harkita kahden viikon varoajan verran.
 • Mene vain terveenä harjoituksiin. Jos sinulle ilmaantuu infektio-oireita, kuten vilutusta, kuumetta, lihassärkyä, päänsärkyä, yskää, nuhaa tai kurkkukipua, älä mene harjoituksiin. Ole tällöin yhteydessä lääkäriin.

Jos epäilet koronavirustartuntaa, toimi paikallisten terveydenhuoltoviranomaisten ja THL:n ohjeiden mukaisesti ottamalla yhteyttä paikalliseen viranomaiseen ennen päivystykseen haketumista. Toimi näin myös, jos olet ollut läheisessä kontaktissa koronavirukseen sairastuneeseen henkilöön.

 

Lue lisää:

 • THL verkkosivu

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/taudit-ja-taudinaiheuttajat-a-o/koronavirus-covid-19

 • STLL:n tiedote 12.3.2020

https://www.stll.fi/2020/03/12/taitoluisteluliitto-noudattaa-suomen-hallituksen-ohjeistusta-koronavirukseen-liittyen/

 • Olympiakomitean tiedote 10.3.2020

https://www.olympiakomitea.fi/2020/03/10/ajankohtaista-tietoa-koronavirustilanteen-vaikutuksesta-urheiluun/

 • Toimintaohje: Koronaviruksen ehkäiseminen urheilussa terveurheilija.fi-sivulla

https://terveurheilija.fi/ajankohtaista/koronavirustartunnan-ehkaiseminen-urheilussa/