Lahdessa yli 1500 luistelijan muodostelmaluistelukilpailut tulevana viikonloppuna

6.2.2019


Lahden Taitoluistelijat ry järjestää Suomen Taitoluisteluliiton alaiset kaksipäiväiset muodostelmaluistelukilpailut Isku Areenalla lauantaina ja sunnuntaina. Yhteensä 66 joukkuetta ja yli 1500 luistelijaa saapuu Lahteen kilpailemaan kansallisten sarjojen loppukilpailupaikoista sekä SM-junioreiden edustuspaikoista MM-kilpailuihin.

Suomen Taitoluisteluliitto on kutsunut Lahteen SM-junioreiden sarjan viisi tähän mennessä eniten pisteitä eri kilpailuissa (season’s best) kerännyttä joukkuetta kilpailemaan muodostelmaluistelun junioreiden MM-kilpailujen edustuspaikoista. Lauantaina luistellaan SM-junioreiden lyhytohjelmakilpailu, ja sunnuntaina vapaaohjelmakilpailu. Kokonaiskilpailun voittaja sekä kilpailun jälkeen kauden parhaimmat pisteet saavuttanut joukkue valitaan edustamaan Suomea maaliskuun puolivälissä Sveitsissä järjestettävissä junioreiden MM-kilpailuissa.

Lahdessa omien sarjojensa loppukilpailupaikoista kilpailevat myös kansallisista sarjoista juniorit, seniorit, masters-sarja sekä aikuiset. Loppukilpailupaikat jaetaan kahden lohkokilpailun season’s best -tulosjärjestyksen mukaan. Lahden lohkokilpailu on kauden toinen, joten loppukilpailuun pääsevät joukkueet selviävät Lahden kisan perusteella. Lahtelaisilla on edustus sekä aikuisten että senioreiden sarjoissa.

Kilpailut alkavat Isku Areenalla lauantaina klo 10 aamulla ja kestävät aina illan palkintojenjakoon noin klo 19 saakka. Sunnuntaina kilpailut alkavat klo 10:50 ja päättyvät noin klo 17 palkintojenjakoon.

Tunnelma on korkealla, kun eri puolilta Suomea saapuvat joukkueet kisaavat näyttävin ohjelmin upeissa puvuissaan ja kannustavat toisiaan erilaisin kannustushuudoin ja lauluin. Muodostelmakilpailuissa kannustamiskulttuuri on positiivisen poikkeavaa moniin muihin lajeihin verrattuna ja se saattaa sekä yllättää katsojat, että luoda aivan uudenlaisen penkkiurheilukokemuksen.

Kilpailun toteuttaa LTL:n luistelijoista ja heidän vanhemmistaan sekä muista innokkaista talkootyöntekijöistä koostuva porukka. Edellisvuosina Lahdessa järjestetyt kilpailut ovat keränneet osallistuneilta joukkueilta suuria kiitoksia onnistuneista järjestelyistä ja tunnelmasta. Nyt ison kilpailun osuessa samaan ajankohtaan toisen perinteisen lahtelaisen talviurheilutapahtuman, Salpausselän kisojen kanssa, on seuralla jälleen uusi näytön paikka lunastaa kehut Suomen parhaimpana kisakaupunkina. Yleisölle tämä on mahtava ja ainutlaatuinen tilaisuus yhdistää kaksi kävelyetäisyydellä toisistaan olevaa tapahtumaa täydelliseksi talviurheilukokonaisuudeksi lajeissa, joissa Suomi on maailman kärkiluokkaa.

 

Liput:

Aikuiset: 15 € ennakko / tai ovelta 18 €

Lapset (4-16v.), opiskelijat, eläkeläiset ja varusmiehet: 7 € ennakko / ovelta 10 €

All Event: 25 € ennakko / ovelta 30 €

 

Lisätietoja: https://www.lahdentaitoluistelijat.fi/kilpailut/omat-kilpailut/2-lk-masters-juniorit-seniorit-a/

 

Toivotamme median paikalle tervetulleeksi! Järjestelyistä tai tarpeista voi olla yhteydessä kilpailunjohtajaan Virpi Hurriin, 040 756 7776 tai kisojen tiedottajaan, Susanna Norjaan, 040 7265 055.

Liitteet