Koronatiedote 27.3.2020

27.3.2020

Olemme Lahdessa ja koko Suomessa, kuin muuallakin maailmassa joutuneet erikoisen ja poikkeuksellisen tilanteen eteen niin vanhempina, koululaisina, työntekijöinä, luottamushenkilöinä,yrityksinä kuin urheiluseuroinakin. Teemme kuitenkin kaiken aikaa työtä sen eteen, että Lahden Taitoluistelijat pystyy jatkamaan toimintaansa entiseen tapaan koronan jälkeenkin.

Taitoluistelun seuratoiminta, on koko muun yhteiskunnan kanssa yllättävässä tilanteessa. Suomen hallitus on todennut maassa vallitsevan poikkeustilan, ja vallitsevan koronavirustilanteen takia valmiuslaki on astunut voimaan. Toimenpiteiden tarkoituksena on suojata väestöä sekä turvata yhteiskunnan ja talouselämän toiminta.

Tilanne on kaikkien urheiluseurojen talouden ja toiminnan jatkuvuuden kannalta erittäin haastava.

Kolmannen sektorin toimijoina seurat eivät ole voittoa tavoittelevia tahoja, vaan kausimaksuilla katetaan valmennuksesta ja tilavuokrista syntyviä kuluja.

Koronatilanteen vaikutuksesta LTL toimintaan ja talouteen
LTL:n johtokunta käsitteli kokouksessaan sunnuntaina 23.3. mm. maksuihin liittyviä kysymyksiä ja koronan vaikutuksia seuratoimintaamme.

Harjoittelutauon tuomien haasteiden ja mielipahan lisäksi, koronatoimenpiteillä on vaikutusta seuran talouteen. Lahden kaupungin hallien sulkeminen ja hallituksen asettama kokoontumiskielto muodostavat LTL:lle force majeure -tyyppisen ylivoimaisen esteen toiminnan toteuttamiseen.

Kausimaksut
Kausimaksuista on tiedotettu ryhmiä myClubin kautta.

Kilpailuryhmät
Muodostelman uudet joukkueet, aloittavat huhtikuun puolessa välissä ja kausimaksujen erien summat ja ajankohdat muotoutuvat kauden aloituksen mukaan. MyClubin kautta ja Facbookissa sekä Instagramissa on etätreenejä ja valmentajat seuraavat luistelijoiden harjoituksia.

Yksinluistelussa toiveina on tietysti päästä myös jäille. Tavoitteena on vielä pitää kesäleirit. Mikäli kesäleirit peruuntuvat, niin jo maksetut varausmaksut siirretään syksyyn. Mikäli tilanne rauhoittuu kesään mennessä, pyritään aloittamaan kautta myös aiemmin, mikäli se suinkin vaan on mahdollista. 

Yksinluistelussa valmentajat jakavat treeniohjeet ja seuraavat harjoituksia.

Harrasteryhmät
Harrasteryhmien osalta jo maksettuja kausimaksuja ei palauteta. Pyrimme kompensoimaan puuttuneita harjoitteita, osin etäharjoitteina ja joiltain osin korvaavilla harjoitteilla syksyllä, tai 10% alennus syksyn maksusta.

Facebookissa ja MyClubissaluistelukouluikäisille lisätään ideoita liikkumiseen tiistaisin ja lauantaisin ja Tähdille ohjeistustaMyClubissa.

Nettitreenit
Valmentajamme yrittävät parhaansa mukaan olla kekseliäitä ja miettivät koko ajan, miten saisivat luistelijat jatkamaan aktiivista elämää. Facebookissa on mahdollista osallistua Lahevalkkujen livetreenit -ryhmään, jossa pääsee osallistumaan Lahevalkkujenpitämiin livetreeneihin torstaisin klo 17! Treeneihin voidaan osallistua koko perheen voimin osoitteessa: https://www.facebook.com/groups/347194869565373/Ensimmäiset treenit ovat pidetty jo eilen torstaina. 

Toivotamme kaikille voimia tässä hankalassa tilanteessa, ja ymmärrystä myös tilanteen seuratoiminnalle aiheuttamista haasteista.

Luistelijoille toivomme reipasta mieltä, sekä tarmoa yksilöharjoitteluun. Suosittelemme pitämään kiinni päivittäisistä rutiineista, koulu ja opiskelu mukaan lukien, sekä valmentajien valmennusohjeet. Kun jälleen pääsemme jääharjoittelun pariin ja normaalirytmiin, niin hyvä peruspohja olisi olemassa. Nyt on loistava mahdollisuus vahvistaa fyysistä kestävyyttä ja ketteryyttä, joista on apua myös lajiharjoitteluun. Otetaan tästä ajasta kaikki hyöty irti, eikä anneta sen lannistaa.

Ulkona onneksi paistaa aurinko ja ulkoilu raittiissa ilmassa parantaa niin mieltä kuin kehoakin. 

Tsemppiä meille kaikille. Yhteistyöllä selviämme tästä haasteellisesta ajasta. Pidetään toisistamme huolta.

Lahden Taitoluistelijat ry, johtokunta