Jari Aaltonen

Olen tanssinopettaja, kilpatanssivalmentaja, ilmaisuvalmentaja, koreografi sekä muusikko. Lisäksi olen kahden luistelijan onnellinen isä. Monipuolisen urheilu- ja liikuntataustan jälkeen aloitin kilpatanssin parissa vuonna 1992 ja tanssin kilpaa vaimoni Leenan kanssa 17 vuotta, lopulta useita vuosia Suomen huipun tuntumassa. Samalla valmistuin ammattimuusikoksi, josta oli hyvä ammentaa musiikin rytmiikkaa sekä tulkintaa, ja siihen liittyen olen myös tällä hetkellä tanssiurheiluliiton valmentajien ja ohjaajien rytmiikkakouluttaja. Vaikka olenkin ohjannut erilaisia tanssiryhmiä jo 28 vuotta, aloitin vasta kilpaurani jälkeen varsinaisen valmentamisen niin kilpa- kuin showtanssissa.

Ilmaisun valmennustaival alkoi vähän kuin vahingossa vuonna 2009, kun opetin tanssia Sport Club Vantaan kilpavoimistelijoille, ja siinä sivusin jo tulkinnallisia teemoja musiikin sekä fokuksen kautta. Sittemmin minulla on ollut ilo saada valmentaa ilmaisuataitoa ja tulkintaa SC Vantaan lisäksi Vantaan taitouimareille, Lahden taitoluistelijoille sekä Järvenpää-Mäntsälä-Hyvinkää -seurayhteistyön joukkuevoimistelijoille.

Hienointa kaikissa näissä on aina ollut nähdä sen jokaisen, jo olemassa olevan, oman kipinän syttyminen ja vahvistuminen niin harraste- kuin mestaruustasollakin. Antaessani valmennusta koen myös saaneeni todella paljon jo pelkästään LTL vuosienkin aikana, joten innolla odotan mitä kaikkia mahdollisuuksia edestä vielä löytyy, kun yhdessä tutkitaan. Niin, ja isänä on mahtavaa ihmetellä tätäkin hienoa lajia lastensa kautta, joilta oppii vähintään yhtä paljon!”